A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Осипенківський професійний аграрний ліцей"

Екскурсія на підприємство

Дата: 30.09.2019 13:30
Кількість переглядів: 190

В рамках продовження тісної співпраці Державного навчального закладу “Осипенківський професійний аграрний ліцей» з основним замовником робітничих кадрів для сільського господарства агрохолдінгом HarvEast” учні ліцею разом з викладачем предмету «Сільськогосподарські машини» Бондаренком Павлом Володимировичем здійснили виробничу екскурсію на підприємство.

Слід відмітить що агрохолдінг HarvEast - українська компанія, що управляє сільськогосподарськими активами в Київській, Житомирській та Донецькій областях. Земельний банк - 123 тис. га.

Основні напрямки діяльності Холдингу:

                  - рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, бобових, кукурудзи);

                  - молочне тваринництво;

                  - насінництво (вирощування та доопрацювання насіння).

Холдинг активно впроваджує системи зрошення, розвиває насіннєвий напрямок - з 2017 року співпрацює зі світовими лідерами з виробництва насіння, в 2018-му запустив в роботу власну насіннєву лінію.

      Під час екскурсії учні навчального закладу ознайомились з посівним комплексом, який проводив посів озимої пшениці разом з одночасним внесенням мінеральних добрив. Агроном компанії детально пояснив принцип роботи посівного комплексу та його технічне обслуговування, ознайомив з умовами роботи тракториста. На даному етапі екскурсії учні мали змогу закріпити свої знання з предмету «Сільськогосподарські машини» по темі «Машини для сівби».

    Наступною точкою екскурсії було відвідування поля, на якому зернозбиральними комбайнами здійснювалось збирання кукурудзи на зерно. Працівники агрохолдінгу пояснили будову та принцип роботи жатки для збирання кукурудзи на зерно, основні етапи технічного обслуговування таких жаток.

Багато питань виникло в майбутніх трактористів стосовно регулювання системи обмолоту та очистки зернозбиральних комбайнів під час збирання кукурудзи на зерно, на які вони отримали повні, вичерпні відповіді від комбайнера та агроному підприємства.

Несподіванкою стала подорож до поливних систем, які використовуються на полях HarvEast для зрошення під час вирощування зернових культур. Такі системи останнім часом  не використовуються в регіонах північного Приазов’я для вирощування зернових культур. Спеціалісти по зрушуванню пояснили їх використання тим, що землі холдингу знаходяться в зоні ризикованого землеробства, а стабільний постійний полив дає гарантію доброго врожаю незалежно від кількості природних опадів. Учні мали змогу ознайомитись з будовою поливальних машин, їх керуванням за допомогою супутникової техніки. Особливо цікава було ознайомитись з мобільною метеостанцією, яка використовується на полях.

 

Оскільки агрохолдінг HarvEast розвиває насіннєвий напрямок та має власну насіннєву лінію для підготовки посівного матеріалу, в ході екскурсії було представлено первинну та вторинну систему очистки посівного матеріалу, його калібрування та фасування. Вразила сучасна лабораторія на якій за допомогою імпортного обладнання проводиться аналіз насіння та матеріалу яким проводять його передпосівну обробку.

Фінальною точкою екскурсії на виробництво стала ремонтна база підприємства на якій, здійснюється капітальний, поточний ремонт, технічне обслуговування та діагностування тракторів, автомобілів та сільськогосподарських машин холдінгу.

Піля завершення екскурсії начальник відділу роботи з персоналом холдінгу HarvEast Каркошкіна Наталя Сергіївна поінформувала учнів ліцею про умови праці на підприємстві, соціальний пакет, забезпеченість житлом, рівень заробітної плати працівників на різних ланках підприємства, та запросила їх на проходження виробничої практики з подальшим працевлаштування в одному з найпотужніших агрохолдінгів України – HarvEast.

Державний навчальний заклад «Осипенківський професійний агарний ліцей» та агрохолдінг HarvEast розпочинають співпрацю з підготовки кваліфікованих робітників і запрошують на навчання учнів шкіл з подальшим гарантованим працевлаштуванням.

  Відео про агрохолдніг HarvEast https://www.youtube.com/watch?v=8_CKVXaLu-M

Викладач предмету «Сільськогосподарські машини»   Бондаренко Павло Володимирович.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора