A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Осипенківський професійний аграрний ліцей"

День соборності. Сила нації - в її єдності

Дата: 22.01.2019 14:57
Кількість переглядів: 274

Вихователь гуртожитку Отришко Н.Г. провела виховну годину, присвячену 100-річчю Дня Соборності України. Метою якої було виховання національної свідомості учнів і людської гідності, відродження паростків духовності, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу та виховання глибокої поваги до Батьківщини.

Історія Української держави сповнена незабутніми сторінками минулого, пам’ять про які додає нам віри у непереможний дух та силу українського народу, виховує відчуття гордості та поваги до своєї країни. Віхи історії несуть в собі незаперечну життєву мудрість, яка, зокрема, вчить, що успішне майбутнє України як міцної, демократичної, високорозвиненої європейської держави залежить від здатності українського народу до дієвої консолідації та єдності навколо реалізації цієї мети.

У День Соборності, який українці щороку відзначають 22 січня, пригадуємо урочисте проголошення на Софійській площі в Києві у 1919 році Акта Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою. Вперше за 600 років український народ у той час зумів реалізувати своє одвічне прагнення та врешті об’єднати свої землі в єдину велику країну – Україну. Акт Злуки мав усі шанси розпочати та продовжувати відлік безперервного існування української державності аж до сьогоднішнього дня. Цим історичним документом було створене правове підґрунтя для того, щоб «об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу». На жаль, це об’єднання виявилося нетривким, і невдовзі історія розпорядилася так, що окремі частини українських земель знову опинилися у складі різних держав.

Разом із тим, Акт Злуки залишив глибокий відбиток у національній свідомості українського народу. Пам’ять про цю подію додавала сили і наснаги наступним поколінням у боротьбі за вільну, незалежну і соборну Українську державу. Акт Злуки назавжди увійшов в історію як символ віковічного прагнення нашого народу до об’єднаності, цілісності і неподільності.

Вихователь Отришко Н.Г.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора