A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Осипенківський професійний аграрний ліцей"

Конкурс фахової майстерності з професії "Тракторист"

Дата: 05.04.2019 09:46
Кількість переглядів: 284

   В рамках тижня з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» в Державному навчальному закладі «Осипенківський професійний аграрний ліцей» був проведений конкурс фахової майстерності з даної професії.

   Участь в конкурсі приймали учні груп ТСВ-2 та ТСВ-3. Учасники прийняли участь в двох етапах теоретичному та практичному.

  Теоретичний етап включав в себе рішення тестових питань з предметів професійно-теоретичного циклу, а саме «Агротехнологія», «Сільськогосподарські машини», «Комплексна система технічного обслуговування», «Правила дорожнього руху», «Трактора», «Охорона праці».

 Найкращі результати в теоретичному турі показали учні:  Дуйловський Дмитро – група ТСВ-2, Чернецов Михайло – група ТСВ-3, Лозовой Олег – група ТСВ-3.

  Практична частина конкурсу складалась з двох етапів – регулювання плугу на задану глибину оранки та виконання вправ з оранки безпосередньо на ділянці в полі.

  Регулювання плугу відбувалась на регулювальному майданчику на машинно-тракторному агрегатові - трактор МТЗ-82 + плуг ПЛН 3-35. На даному етапі були оцінені здібності учнів з якості регулювання начіпної системи трактора, а саме – горизонтальність рами по відношенню до поверхні земельної ділянки, довжина лівого розкосу трактора, техніка роботи з інструментом, дотримання вимог охорони праці.

  Під час виконання вправ на навчальному майданчику в полі майбутні трактористи виконували оранку в звал та розвал, попередньо виконавши розмічання ділянок для оранки. Основними критеріями оцінювання даного етапу було:

  • Якість першої підготовчої борозни
  • Якість виконання звалу
  • Дотримання глибини оранки
  • Прямолінійність оранки
  • Якість розвальної борозни
  • Дотримання вимог з охорони праці

Найкращими на даному етапі були учні Дуйловський Дмитро – група ТСВ-2, Сафошин Артур – група ТСВ-3, Ляшенко Дмитро – група ТСВ-2.

За результатами теоретичного та практичного туру журі конкурсу у складі:

Голова комісії  - Ляшко М.Д.- директор

Заступник голови комісії – Жваненко К.І.

Члени комісії: Погорілий Ю.М. – директор ТОВ «Агро Юні»

Прокопенко Д.В. – викладач

Шило В.В. – майстер виробничого навчання.

Іваненко А.М. – механік

встановило переможців конкурсу.

Ними сатали 1 місце – Дуйловський Дмитро

                       2 місце – Чернецов Михайло

                      3 місце – Сафошин Артур

  Переможці нагороджені грамотами та цінними пам’ятними подарунками. Представляти наш навчальний заклад на ІІ (обласному) етапі конкурсу фахової майстерності з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» буде переможець І етапу конкурсу Дуйловський Дмитро.

 Бажаємо Дмитрові успіху та перемоги.

 

 

 

Методист Бондаренко П.В.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора