A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Осипенківський професійний аграрний ліцей"

Новини

Дата: від до Скинути

ІІІ обласний етап конкурсу ім. П. Яцика

8 грудня у ДНЗ "Запорізьке машинобудівне вище професійне училище" відбувся ІІІ (обласний) етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області. Честь представляти наш навчальний заклад на цьому етапі конкурсу випало переможцю І етапу учню групи ТСВ-3 Лозовому Олегу.

12:36 10.12.2018

семінар

У рамках соціального партнерства Міністерства освіти і науки України і компанії «Хенкель Баутехнік» (Україна) 5 листопада 2018 року на базі ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» відбувся семінар-практикум для представників будівельних компаній, майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які ведуть підготовку з будівельних професій. На семінарі-практикумі були представлені продукти нового покоління CeresitТМ, технологічні особливості їх застосування та інноваційні рішення. Робота семінару була спрямована за темою «Особливості застосування та експлуатації матеріалів для гідроізоляції CeresitТМ. Cпеціальні добавки в розчинові суміші. Нові фасадні фарби CeresitТМ».

12:28 10.12.2018

6 грудня

6 грудня в день свята Збройних сил України , до нашого ліцею завітали бійці Національної гвардії однієї з військових частин м.Бердянська. Вони розповіли учням про службу в рядах Збройних сил України, про свої обов’язки та умови прийому до військових вищих навчальних закладів.

12:24 10.12.2018

Конкурc малюнків "Вже брами літа закриває осінь"

28.11.2018 в нашому гуртожитку відбувся конкурс малюнків «Вже брами літа закриває осінь», мета якого розкрити творчі здібності дітей, вміння власні спостереження перекласти на папір за допомогою фарб і пензлів, виховувати любов до природи, вміння бачити красу у навколишньому світі. Діти із задоволенням обговорювали сюжети своїх майбутніх малюнків, обирали за бажанням види образотворчого мистецтва, кольори, які краще могли б передати красу осінньої природи та настрій.

15:33 29.11.2018

ІІ обласний етап конкурсу ім. Т. Шевченко

   24 листопада переможець першого етапу  ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів ЗП(ПТ)О у Запорізькій області Лозовой Олег  на базі ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» прйняв участь у другому (обласному) етапі конкурсу.

11:37 27.11.2018

Заходи до Дня Пам'яті жертвам Голодомору

24 листопада учні нашого ліцею вшанували пам’ять загиблих від голоду у 1932-1933 роках, запаливши свічки пам’яті. Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля майбутнього покоління, яке повинне  завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.

10:39 23.11.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху. Вікторина на знання ПДР

  15.11.2018 року викладачами спецдисциплін Бондаренко П.В. та Прокопенко Д.В. був проведений урок-вікторина серед учнів груп ТСВ-2 і ТСВ-3  на визначення кращої групи яка знає правила дорожнього руху, метою даного заходу також було визначення кращих знавців в індивідуальному заліку.

13:01 22.11.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху. Урок основ безпеки руху

 14.11.2018 року викладачем  спецпредметів Бондаренком Павлом Володимировичем в рамках Тижня безпеки дорожнього руху був проведений урок теоретичного навчання з предмету «Основи безпеки дорожнього руху» на тему «Маневрування автомобілем в обмеженому просторі» .

12:27 22.11.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху. Перша медична допомога

 Щорічні статистичні дані свідчать, що травми, отримані в результаті дорожньо-транспортних пригод, характеризуються високою тяжкістю ушкоджень. Так украй тяжкі травми діагностуються більше ніж у 10 %, тяжкі – більш ніж у 25 %, травми середньої тяжкості – більш ніж у 35 % і легкі травми – приблизно в 30 % потерпілих. Причому більше 40 % потерпілих потребують невідкладної реанімаційної допомоги. Ці травми досить часто мають множинний характер. У загиблих у ДТП забиття різної локалізації встановлювалися у більш ніж 99 %, переломи – у 85 %, рани – у 40 %, розриви внутрішніх органів – у 40 %, травматична ампутація кінцівок – у 9 %, вивихи – у 3,5 % випадків смертельних травм. Відомо, що 60 % потерпілих у ДТП гинуть від гострої крововтрати, 20 % – від черепно-мозкових травм і стільки ж – від травм, несумісних із життям. Безпосередніми причинами загибелі потерпілих на місці пригоди є гостра механічна асфіксія або задуха, пов’язана із западанням язика у положенні лежачи 198 на спині без свідомості та припинення прохідності дихальних шляхів, викликане блювотними масами, кровотечами, сторонніми предметами. 80 % із 100 % потерпілих гинуть ще дорогою до лікувального закладу, що підтверджує необхідність негайного надання допомоги безпосередньо на місці пригоди. Унаслідок травм, одержаних у ДТП, такі інваліди становлять більше 45 % усіх інвалідів, і серед них переважають особи 18...30 років.

12:00 22.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора